HISTORIA, LLENGUA, BANDERA, CULTURA, PATRIMONI I TRADICIONS DEL REGNE DE VALENCIA

HISTORIA, LLENGUA, BANDERA, CULTURA, PATRIMONI I TRADICIONS DEL REGNE DE VALENCIA

sábado, 16 de enero de 2016

PATRIMONI CULTURAL VALENCIÀ, DIPUTACIO DE CASTELLO


PATRIMONI CULTURAL VALENCIÀ
DIPUTACIO DE CASTELLO
DISSABTE, 16 GINER DE 2016


Dins de la visita cultural a Castello, u dels llocs que hem pogut visitar (previ demanar permis), ha segut la Diputacio de Castello, edifici situat en la Plaça de Les Aules i que en el seu interior es poden vore uns preciosos murals que mostren les costums, tradicions i referents historics de les comarques castellonenques i a totes les persones que durant molts anys han configurat la seua Historia.

No estan tots, perque el gran castellonenc GAETÀ HUGUET BREVA, el home que feu que Castello estiguera en el mapa del Mon no ho ha mereixcut (la seua biografia esta publicada en este blog). Tampoc està En JOAN BATISTE CARDONA I VIVES, un gran castellonenc que en l'any 1885 ya fon declarat FILL PREDILECTE per l'Ajuntament de Castello.

Per a coneixer la biografia entrar en este pdf.

Repassant els Murals de la Dipu de Castello es veu que falten, no estos dos personages que he nomenat abans, en falten mes. Una exposicio sectaria y en falta de rigor.

Estos murals es varen pintar entre l'any 2000 i el 2010 i l'autor Traver Calzada va comentar que es sentia satisfet si la seua obra despertava la curiositat i interes pels paisages, monuments, la gent i la cultura valenciana de les comarques del tant ric Patrimoni Cultural Valencià.

En el Murals es reflectix tota la Cultura i Historia que durant anys han fet que hui en dia pogam coneixer i apreciar lo nostre, lo valencià. Es dividixen en:
  1. CENOBIO, MAR Y FUEGO
  2. TAUROMAQUIAS, ROMERÍAS Y RITUALES
  3. TOMBATOSSALS
  4. EL SECTOR PRIMARIO
  5. EXORCISMOS, DIABLERÍAS Y DEVOCIONES
  6. PERSONAJES, COSTUMBRES Y FLOCLORE
  7. TRADICIÓN, CONOCIMIENTO Y DESARROLLO
  8. TIERRAS DE PAPAS, REYES Y SANTOS
  9. LOS HORRORES DE LA GUERRA
  10. EL ORIGEN DE LOS PUEBLOS
Una visita que servix per a coneixer mes l'Historia i Indiosincrasia dels valencians de les comarques del Nort.




















.

No hay comentarios:

Publicar un comentario